De dag van de liefde (valentijnsdag) is weer bijna aangebroken. Een heerlijk ontbijt op bed is natuurlijk een lekker cadeau voor jouw geliefde, en daar helpen wij natuurlijk graag mee. Maar we kunnen natuurlijk ook goed begrijpen als je liever zelf in alle stilte naar de keuken sluipt en een heerlijk (klein) ontbijtje op bed bezorgd, en je partner gaat verrassen. Wil je de hulp van Ontbijtservice OntbijtjeThuis inschakelen? wacht dan niet te lang, en bekijk de heerlijke Valentijnsontbijtjes gauw op www.ontbijtjethuis.nl. Wil je zelf aan de slag als keuken prins(es) dan hebben we een leuk klein ontbijt recept voor je uit de kast gehaald.

Verras je geliefde met een heerlijk valentijsontbijtje met prosecco, chocolade croissants en hartjes eieren!

ROZE PROSECCO
Ingrediënten
6 kleine bolletjes bosvruchten sorbet ijs
Fles prosecco
Materialen
2 champagneglazen
meloenbolletjeslepel of theelepel
Bereiding
Laat het sorbetijs een paar minuten op kamertemperatuur komen en schraap er dan 6 bolletjes uit. Doe in elk champagneglas 3 bolletjes en schenk de prosecco er over tot het glas voor 2/3 gevuld is. Wacht 5 min tot het ijs gesmolten is en schenk er dan nog een klein scheutje prosecco overheen zodat het weer mooi gaat schuimen.
CHOCOLADE CROISSANTS
Ingrediënten
1 blik croissant deeg voor 6 croissantjes
2 eetl chocoladepasta
Scheutje melk
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Open het blik met croissantdeeg zoals op de verpakking staat beschreven. Rol het deeg uit en snijd de vellen los zodat er 6 driehoeken ontstaan. Smeer in het midden van de driehoek wat chocoladepasta en rol het deeg op zodat er een croissantje ontstaat. Bestrijk hierna alle croissants met wat melk. Bak ze in 15 a 20 minuten goudbruin.
GEKOOKTE HARTJES EIEREN
Ingrediënten
2 eieren
Materialen
Langwerpig stuk karton van ca 10 bij 20 cm
Chineesstokje of iets wat er op lijkt
Bereiding
Vouw het stuk karton in de lengte. Kook de eieren in in een steelpannetje met een ruime hoeveelheid water in 8 minuten hard. Giet ze af en houd ze 2 minuten onder de koude kraan zodat ze schrikken. Het pellen gaat dan makkelijker en de dooier verkleurt niet. Pel de eieren en leg ze met de lange kant tussen het karton en vouw het karton zachtjes een beetje dubbel. Let op dat het ei niet openscheurt. Druk nu het chineesstokje boven op het ei en houd het ongeveer 5 minuten zo vast. Haal het ei er uit en snijd doormidden zodat je goed de hartvorm ziet.
We zijn benieuwd naar je keuze? Zelf aan de slag? Of toch onze ontbijtservice inschakelen! Wat je ook kiest, wat je ook doet, vergeet nooit het gaat om het gebaar en niet om de grote of prijs van jouw geschenk 🙂