De vestigingen van Ontbijtservice OntbijtjeThuis gaan dagelijks op pad om mensen te verrassen met een heerlijk champagne ontbijt. Dat je een ontbijt niet zomaar geeft, lijkt ons duidelijk, en vaak lezen en horen we dan ook hele mooie verhalen; van een huwelijksjubileum tot een 100e verjaardag, en van trouwerij tot een liefdesverklaring, we maken het allemaal van dicht bij en op de vroege morgen mee!

Vandaag was het onder andere feest in het  Drentse Ruinen, want Arend (102) en Aaltje Noordhuis (100) zijn vandaag 81 jaar getrouwd. Een record in Nederland, en dus dubbel feest.

Langstgetrouwde stel van Nederland

Eerlijk is eerlijk: de twee behaalden hun record eigenlijk afgelopen november al. Het stel was toen 80 jaar en 288 dagen getrouwd en sleepte daarmee de titel ‘langstgetrouwde stel van Nederland ooit’ al binnen. Maar nog nooit was er dus een stel dat kon zeggen 81 jaar getrouwd te zijn. Die primeur is voor Arend en Aaltje. Ze trouwden op 22 januari 1938.

Bericht van de burgemeester

De 102 jaar oude Arend en de honderdjarige Aaltje wonen nog zelfstandig in een seniorenwoning. Burgemeester Roger de Groot en commissaris van de Koning Jetta Klijnsma hebben het stel telefonisch gefeliciteerd. Vorig jaar gingen zij bij hen op bezoek, zoals te zien op de foto hieronder. Een officiële titel heeft de mijlpaal niet. Vorig jaar bereikten Arend en Aaltje een ‘eiken bruiloft’, zoals een huwelijksjubileum van tachtig jaar heet. Nu is dat een eiken bruiloft met een gouden randje geworden, wat ons betreft.

Record

Het oude record stond op naam van Pieter Ably en Henriëtte Tritsch. Zij trouwden in juni 1928 in de buurt van Parijs. Het huwelijk eindigde in april 2009, toen Henriëtte Tritsch overleed. In november van dat jaar stierf Pieter Ably.

Arend en Aaltje zijn 81 jaar getrouwd

Hun Geheim

Natuurlijk konden we het niet laten om te vragen naar hun geheim(en) voor een goed huwelijk! Hun geheim? “Vertrouwen én iedere dag zoenen”, aldus Aaltje.

Namens Ontbijtservice OntbijtjeThuis wensen we meneer en mevrouw Noordhuis een fantastische huwelijksdag, en nog vele jaren in geluk en voorspoed!