Binnenkort starten we bij Ontbijtservice OntbijtjeThuis met een wekelijks nieuwe rubriek “feit of fabel”. Over ontbijt en overigens over eten in het algemeen bestaan heel veel feiten maar ook heel veel fabels, en wij zijn benieuwd naar jouw kennis. Door geregeld de nieuwspagina van Ontbijtservice OntbijtjeThuis te checken kom je op een simpele en leuke manier meer te weten over eten, drinken en vooral ontbijten, handige tips, leuke weetjes en heel veel feiten en fabels.

Omdat we nu toch bezig zijn, hebben we er al eentje voor je gevonden en natuurlijk door de redactie van Ontbijtservice OntbijtjeThuis uit laten zoeken. Weet jij het verschil tussen een rechte en gebogen croissant? Wij nu wel =>

Hoort een croissant nu krom of recht te zijn, en wat is eigenlijk het verschil? Mening bakker gaat het je niet kunnen vertellen, maar jij nu wel aan de bakker :)! Van oorsprong maakten bakkers croissants met gewone margarine, de (toen) zogenoemde “croissants ordinair”, deze waren allemaal en altijd krom. Dat er later ook rechte croissants werden gemaakt, kwam door de rivaliteit tussen bakkers en patissiers onderling. Patissiers maakten namelijk een “croissant au beurre” met roomboter. Omdat verschil makkelijk aan te geven gaven zij die croissants een rechte vorm.

Natuurlijk kan je vandaag de dag niet meer aan de vorm de kwaliteit beoordelen, en maken lang niet alle bakkers hun croissants meer zelf, want dat is een dure en tijdrovende klus (binnenkort gaan we jullie vertellen hoe je een heerlijke croissant zelf kunt maken). Maar bij Ontbijtservice OntbijtjeThuis mogen we met enige trots zeggen dat we in al onze ontbijtpakketten welke wij bezorgen een heerlijk vers en met roomboter bereid croissantje doen, zoals je ze ook in Frankrijk eet!